0

Різновиди фарб для малювання

Різновиди фарб для малювання

Сьогодні можна зустріти великий різновид фарб для малювання, що дозволяють виконати різні техніки. Розгляньмо найпопулярніші варіанти.

Акварель

Якісні акварельні фарби досить часто застосовуються на уроках малювання в школі, оскільки вони ідеально підходять для дитячої творчості. Саме завдяки їм дитина може вивчити варіанти змішування кольорів, використовуючи різні техніки. Цей вид передбачає використання води в процесі роботи.

Гуаш

Цей вид фарб є чимось середнім між звичайними і професійними фарбами. Основна відмінність гуаші від попереднього варіанту - більш м'яка консистенція.

Акрилові

Такі фарби можна використовувати на різних поверхнях, - папері, тканині, склі і навіть металі. Основні переваги - не втрачають колір після висихання, мають водостійкі властивості, швидко сохнуть.

Масляні

Саме при створенні живопису художники використовують олійні фарби. Основна їхня перевага - довговічність. А за рахунок того, що фарби досить тривалий період збережуть, малюнок можна коригувати.

Темперні

Такі фарби є родоначальницею гуаші та акварелі. Темперний матеріал дозволяє створити елементи малюнка з різною товщиною. Відмінні характеристики: швидко сохнуть, можна розбавляти водою, незмивні. Після повного висихання насиченість кольору трохи знижується.

Неонові

Такі фарби здатні «накопичувати» в собі колір, і після світитися в темряві, і все завдяки люмінесцентному порошку, який входить до їх складу. Картина з такого матеріалу здатна прикрасити будь-яке приміщення.

Дитячі фарби

Такі фарби призначені для найменших діток, які ще не освоїли техніку малювання пензликами. Їх ще називають пальчикові фарби. У якості «інструмент» виступають пальчики. Призначені для дітей від 1 року, повністю безпечні.

З блискітками

Фарби, до складу яких входять блискітки, дозволяють створити картину з мерехтливим ефектом або оригінально оформити деякі фрагменти малюнка. Блискітки можуть відрізнятися розміром.

Пастельні

Пастель відома світу дуже давно, адже з'явилася вона задовго до появи олійних фарб. Такі фарби відрізняються незвичайною формою, - представлені у вигляді олівця. Матеріал легко наноситься на поверхню, піддається ретушуванню та розтиранню, можна коригувати малюнок ластиком.

Зверніть увагу на товари:

Фарби художні оптом - дивитись усі