0

Як розвинути творче мислення у дитини?

Як розвинути творче мислення у дитини?

10-15 років тому на ринку праці були широко затребувані фахівці, які мають великий інтелект і певний досвід. Сьогодні все зовсім змінилося. 90% підприємств віддають перевагу фахівцям, які мають творче та креативне мислення. Адже такі якості дозволяють вивести будь-яку компанію на новий рівень. Як же їх розвинути у собі? Починати варто практично від народження!

Знання та навички, які дитина набуває з першого року свого життя, впливає на її майбутнє. Це свого роду фундамент, який формують безпосередньо батьки.

Вчені розробили безліч методик у тому, як розвинути творчі здібності в дитини. Ми ж у цьому огляді опишемо деякі з них.

1. Стимулювання спонтанної творчості.

Дитина намалювала на дзеркалі чи столі? Не варто його лаяти за це. В даному випадку краще спокійно пояснити, що так робити не можна, і надати малюкові різні матеріали для малювання (фарби, крейда, фломастери, маркери, олівці та інше). Простір для творчості може бути різним, - від простого аркуша паперу А4 до рулону шпалер.

2. Спільна творчість

Дозвольте дитині вирішувати, як їй малювати. Не варто його виправляти, так ви руйнуєте його креативність. Запропонуйте дитині свою допомогу, і обов'язково дотримуйтесь її інструкцій. Таким чином він відчуватиме вашу підтримку, що важливо для формування особистості.

3. Використовуйте ігри, які допоможуть розвинути уяву.

В даному випадку можна використовувати будь-що. Наприклад, коробку, яка може стати базою супергероя або замком. Дозвольте дитині задекорувати її на власний розсуд. Для такої можна придбати декоративний скотч, кольоровий папір, фарби, наклейки чи стрази.

4. Навчіть дитину звертати увагу на навколишній світ.

Під час прогулянки чи походу магазинами, надавайте значення всьому прекрасному. Це можуть бути незвичайні відтінки кольорів або барвиста вивіска. Запропонуйте дитині після повернення додому спробувати відтворити побачене на папері.

5. Процес повинен приносити задоволення.

Не варто нав'язувати дитині ваші ідеї, перевантажувати різними гуртками та додатковими заняттями. Все це негативно впливає на розвиток дитини.

6. Застосовуйте сучасні технології.

Планшети та телефони можна використовувати не тільки для ігор та перегляду мультиків, але й для розвитку логіки та уяви. Навчитися малювати, співати можна за допомогою спеціальних програм, скачати які можна безкоштовно в інтернеті.

7. Пишайтеся та вірте у свого малюка.

Мабуть, це найголовніша мотивація для дитини. Виставляйте його роботи на чільне місце. Обов'язково хваліть і підтримуйте його в будь-яких починаннях, навіть якщо його творчість далека від досконалості.

Зверніть увагу на товари:

  • Штампік-фігурний мікс ⌀2см
    Код товару: 3-67=W

    Ціна за шт: 3.2 грн

    Кіл-сть:
    192 грн
    Купити
    ..
    В ящику - 2400 шт. В одній упаковці - 60 шт. Мін. замовлення - 1 упаковка.
    Ціна за 1 шт - 3.20 грн
  • Наклейка велика (20*25см) мікс
    Код товару: 324156/км

    Ціна за шт: 4.46 грн

    Кіл-сть:
    22.3 грн
    Купити
    ..
    В ящику - 2000 шт. В одній упаковці - 5 шт. Мін. замовлення - 1 упаковка.
    Ціна за 1 шт - 4.46 грн
  • Тату "Метелики" 76*120мм
    Код товару: WS-A251-260/км

    Ціна за шт: 8.75 грн

    Кіл-сть:
    87.5 грн
    Купити
    ..
    В ящику - 3000 шт. В одній упаковці - 10 шт. Мін. замовлення - 1 упаковка.
    Ціна за 1 шт - 8.75 грн
  • Підвіски для плетіння браслетів, набір 10шт.
    Код товару: 552ЛК

    Ціна за шт: 5.34 грн

    Кіл-сть:
    5.34 грн
    Купити
    ..
Дитяча творчість оптом - дивитись усі