0

На що звернути увагу під час виборів шкільного рюкзака?

На що звернути увагу під час виборів шкільного рюкзака?

Перше, на що слід звернути увагу при виборі шкільного портфеля для першокласника, так це на наявність ортопедичної спинки. Але будьте уважними перед покупкою огляньте виріб і поцікавтеся про наявність сертифіката якості. Багато виробників роблять псевдо ортопедичні спинки. Такі варіанти можуть бути не тільки марними, але навіть нашкодити малюку. Якісна ортопедична спинка в портфелі – це суттєвий внесок для здорової постави та здоров'я загалом.

Другий пункт займає «Вага рюкзака». За ГОСТом для учня першого класу вага не повинна перевищувати 1 кг. Наповнений портфель повинен важити не більше 10% від маси тіла самої дитини.

При виборі рюкзака до школи також варто звернути увагу на його розмір та обсяг. Цей виріб не варто купувати «на виріст», таке рішення може завдати істотної шкоди здоров'ю дитини. Великий рюкзак може нашкодити спині дитини, оскільки навантаження розподілятиметься нерівномірно. Як вибрати ранець за розміром? Багато виробників мають спеціальне маркування, яке дозволить батькам легше орієнтуватися у моделях. Часто у молодшій школі потрібне змінне взуття, для якого можна окремо купити сумку для взуття.

При виборі шкільного рюкзака батькам варто звернути увагу на лямки. Їх оптимальна форма - S-подібна, що не давить на кровоносну систему в пахвовій зоні. Ширина повинна становити 4-5,5 см. Лямки повинні бути пришиті на відстані не менше ніж 4 см один від одного.

Наявність нагрудного ременя у шкільному рюкзаку дозволить знизити тиск на спину, який часто виникає через значну вагу. Така «фішка» з'явилася нещодавно, і була запозичена у туристичного рюкзака.

Шкільний рюкзак в Україні повинен мати світловідбиваючі елементи. Саме завдяки їм ймовірність наїзду на пішохода автомобілем знижується щонайменше у 6,5 разів.

Вибираючи шкільний рюкзак, зверніть увагу на його фурнітуру. Бажано, щоб вона була виготовлена ​​із якісного металу. Пластикові вироби через підвищене навантаження дуже швидко виходять із ладу.

Зверніть увагу на товари:

Рюкзаки та сумки шкільні оптом - дивитись усі