0

Чим відрізняються гелеві ручки від кулькових?

Чим відрізняються гелеві ручки від кулькових?

Відбулася справжня революція на ринку канцелярських товарів після того, як була зроблена перша кулькова ручка. Сталося це в середині минулого століття, коли письмова приналежність стала доступною практично кожній людині. Кулькові ручки витіснили з ринку чорнильні ручки, чорнило та чорнильницю. А все тому, що відрізнялися зручністю та практичністю.

У сучасні дні кулькова та гелева ручка мають однакову популярність і широко застосовуються в листі. Пропонуємо у цьому огляді розглянути їх основні відмінності.

  1. Наповнювач стрижня, що пише, відрізняється. У гелевій ручці він складається з гелю, більш твердого та в'яжучого матеріалу. Переважно гель виготовляється з води, проте у продажу можна зустріти й маслянистий гель, який не замерзає за мінусової температури.
  2. На кінці вузла кулькової ручки розташований гострий наконечник, а не кулька, як у кулькової ручки. Це дозволяє в процесі використання відтворювати тонкі та чіткі лінії.

Переваги гелевої ручки:

  • Набагато легше писати, у своїй немає необхідності докладати значних фізичних зусиль.
  • Лінія на аркуші чітка та акуратна, незалежно від положення руки.
  • Паста досить довго не вигоряє.
  • Широка палітра кольорів та відтінків.

Переваги кулькової ручки:

  • Вузол, що пише, відрізняється підвищеною міцністю і надійністю.
  • Чорнило досить швидко висихає, тому рідко змащується.
  • Низька вартість.

Всі переваги та недоліки ручок залежать від виробника. Якщо продукція була виготовлена з низькоякісних складових, то вузол і корпус не можуть прослужити довго. Якісний товар не може коштувати дешево, тому щоб заощадити можна купити ручки та стрижні оптом.

Зверніть увагу на товари:

Набори ручок оптом - дивитись усі